Praktijk OAK

Joost de Wolf

Over mij

Jong volwassenen brengen naar gezonde verbinding met henzelf, in relaties met anderen en de wereld zodat ze sterk en krachtig staan. Dat is mijn droom en passie. Naast mensen staan en helpen te ontdekken hoe ze in elkaar zitten, wat hun verlangen en behoeftes zijn, daar krijg ik energie van!

Belangrijke waarden voor mij zijn dat alles welkom is en ‘er mag zijn’. Mijn humor, betrokkenheid, warmte en scherpte zorgen voor een veilige en oordeelvrije plek waar je kan groeien in eerlijkheid en echtheid naar jezelf en anderen.

10 jaar lang begeleidde ik jong volwassenen bij een christelijke organisatie in hun persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en zingevingsvraagstukken.

Via mijn opleiding tot Medisch Beeldvorming en Bestralingsdeskundige ben ik mijn loopbaan gestart in het Radboudumc op de afdeling Radiotherapie. Daarnaast was ik als studentbegeleider, coach en trainer betrokken bij stichting de Navigators.
In 2016 ben ik, vanuit het verlangen om mijn kennis en kunde in het begeleiden van mensen verder te ontwikkelen, gestart met de opleiding tot integratief therapeut bij Groundwork. Na het behalen van mijn coachcertificaat heb ik mijzelf verder bekwaamd in het therapeutschap en ben ik sinds september 2020 in het bezit van mijn diploma en geregistreerd bij verschillende beroepsverenigingen en registers.

Ik ben een liefhebber van een goede espresso of flat white, lees graag een fijne thriller, houd van wielrennen met vrienden, knutselen aan mijn racefiets(en) en kamperen en hiken in de bergen is een van mijn favoriete bezigheden. Verder ben ik echtgenoot van een prachtige vrouw en vader van drie dochters.

Een grote inspiratiebron voor mijn visie op het leven en mijn manier van werken is God. Die liefde die God voor mij, en voor elk mens heeft, maakt dat ik echt contact kan maken, oordeelvrij kan luisteren en kijken naar mezelf en eerlijk kan zijn over mijn eigen zwakheden en kracht. Deze basis maakt dat ik ook op deze manier met anderen kan omgaan. Zowel mensen die iets hebben met God of geloven, dan wel mensen die er helemaal niks mee hebben zijn welkom. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Anderen over mij

‘In de gesprekken met Joost heb ik mij altijd veilig gevoeld om te zeggen wat ik dacht. Hierin voelde ik mij gehoord, en dit zorgde dat ik open durfde te zijn. En wat ik ook dacht of zei, ik heb altijd het gevoel gehad dat het oké was. Door die veiligheid durfde ik meer te vertrouwen op mijn gevoel en wat ik dacht, en dit ook meer te uiten naar anderen’
‘Joost heeft mij erg geholpen door onder andere het stellen van goede vragen, wanneer het nodig was mij te confronteren en hij verplichtte mij tot nadenken. Hij was erg soepel en dacht mee wanneer het nodig was’
Integratieve therapie en coaching

Contact

Adres gespreksruimte
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen

Praktijk OAK - psychotherapie en coaching