Praktijk OAK

Krachtig staan
voor wie jij bent

Krachtig staan voor wie jij bent

Verlang jij ook naar meer vrijheid om jezelf te kunnen zijn? Om meer rust te ervaren over wie je bent en wat je doet? Om meer te genieten in het hier en nu? Naar een meer psychische en emotionele balans in je leven? Heb je behoefte aan meer handvatten om te kunnen groeien naar gezondheid en ontwikkeling? Dan kan een therapie- of coachtraject iets voor je zijn om te investeren in je eigen ontwikkeling en groei.

Een investering om te ontdekken hoe jij ‘krachtig kan staan voor wie jij bent’. Zoals een machtige eikenboom stevig en krachtig staat, groene bladeren draagt en uitgroeit tot een volwassen boom waar anderen schaduw, veiligheid en stevigheid kunnen vinden. Een boom die er niet alleen staat voor zichzelf, maar ook voor zijn omgeving, voor anderen en impact heeft in de omgeving.

Juist in het normale leven van alledag zijn er voor iedereen dingen die je wel wilt kunnen doen, zeggen of voelen, maar wat maar niet lukt. En je bent er klaar mee om het steeds zelf te proberen met dezelfde uitwerking: je komt er niet uit. Je loopt vast. Je verliest grip en overzicht. Je wordt lam geslagen. En je vraagt jezelf af: 'Hoe kom ik in vredesnaam in steeds dezelfde situatie terecht?!’ En het antwoord daarop kan confronterend zijn. Het kan dan erg helpend zijn om samen met iemand je perspectief te verbreden, te onderzoeken wat er aan de hand is en wat de onderliggende dynamiek is waardoor je er steeds last van hebt.

‘Het getuigt van kracht en lef wanneer je kan erkennen dat je ergens hulp bij nodig hebt’

Coaching of therapie kan je helpen om grip te krijgen op die situaties die je zo lam kunnen slaan. Het bewust gaan worden van (onbewuste) dynamieken is een belangrijke stap, zodat je met je nieuw verworven ontdekkingen steeds meer keuzevrijheid gaat ervaren op verschillende terreinen in je leven. Ontdekken wat je écht wilt. Gezonde(re) relaties ontwikkelen met je partner, vrienden en collega’s. Meer rust, vrede, vreugde en tevredenheid ervaren over wie je bent en wat je doet. Meer bewust leven in het hier en nu.

Je kan op al die terreinen verschillende belemmeringen ervaren: je voelt je vaak angstig en onzeker. Je hebt burn-out klachten of bent oververmoeid. Het lukt je niet meer om je ergens toe te zetten. Je kan niet op een gezonde manier ‘nee’ zeggen. Je voelt een emotionele blokkade. Het lukt je niet om je emoties te uitten naar jezelf, laat staan naar anderen. Je bent erg perfectionistisch. Je voelt je opgejaagd, depressief of angstig. De verwachtingen van anderen en van jezelf drukken zwaar op je. Je hebt belemmerende oude gewoonten. Je loopt vast in je relatie.

Wellicht herken jij je in een van de volgende interne conflicten die ten grondslag kunnen liggen aan je hulpvraag:

Ik wil wel, maar ik doe het niet

  • Ik wil wel contact maken met nieuwe mensen, maar ik doe het niet
  • Ik wil wel meer sporten, maar ik doe het niet

Ik wil het wel, maar ik kan het niet

  • Ik wil boos kunnen worden, maar ik kan het niet
  • Ik wil wel een confrontatie aangaan met mijn partner, maar ik kan het niet

Ik wil het niet, maar ik doe het toch

  • Ik wil niet hele tijd roddelen over andere mensen, maar ik doe het toch
  • Ik wil niet elke avond zitten snacken op de bank, maar ik doe het toch

Ik weet dat het moet, maar ik wil het niet

  • Ik moet weer eens langs bij mijn ouders, maar wil het niet
  • Ik moet mijn huis schoon maken maar wil het niet

Loop je op een van de genoemde terreinen vast of herken je veel voorbeelden? Of ben je benieuwd of praktijk OAK iets voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.  

Integratieve therapie en coaching

Contact

Adres gespreksruimte
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen

Praktijk OAK - psychotherapie en coaching