Praktijk OAK

Integratieve therapie
en coaching

Integratieve therapie en coaching

Therapie is maatwerk. Simpelweg omdat jij uniek bent en ieder probleem en elke klacht anders is. De integratieve manier van therapie en coaching gaat uit van de klacht en/of vraag van de cliënt en past verschillende stromingen en methodieken aan op wie jij bent en wat jij nodig hebt om tot meer gezondheid te komen. Als therapeut integreer ik de aspecten uit verschillende stromingen, en pas die aan op je unieke situatie. Dit maatwerk is erg belangrijk, want dat zorgt ervoor dat jij je gezien en erkent weet en grip krijgt op waar je verandering in wilt. Op deze manier is het traject effectief, oplossings- en krachtgericht!

Het integratieve aspect zit ook op het niveau van een holistisch mensbeeld. De verschillende dimensies, je lichamelijke, psychische, sociale en spirituele kanten, beïnvloeden elkaar en vormen één geheel. Deze holistische benadering is belangrijk omdat er vaak meerdere factoren uit die dimensies een rol spelen, of de oorzaak zijn van je klacht. Psychische klachten hebben vaak te maken met het verlies van verbinding. Verbinding met je gevoelens, met je drijfveren en levensvisie, met je partner of met anderen. Therapie kan je helpen om op een gezonde manier die verbinding, neurologische en psychische integratie, weer te herstellen.

Ik kan het niet voor je fiksen of oplossen, maar wel als een reisgenoot met je meelopen, je spiegelen, je confronteren, je je gevoelens laten voelen die richting geven aan wat je verlangt en wat je behoefte is.

Vaak is er niet direct onderscheidt te merken en vloeien coaching en therapie in elkaar over. Je kan het verschil merken omdat coaching meer toekomst en oplossingsgericht is en bij therapie je meer de diepte van je persoonlijkheid en persoonlijk geschiedenis induikt waardoor er heling en genezing in het nu kan ontstaan. Afhankelijk van je hulpvraag en hoe jij in elkaar zit wisselen therapie en coaching elkaar af.

Werkwijze en tarieven

Contact

Adres gespreksruimte
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen

Praktijk OAK - psychotherapie en coaching