Praktijk OAK

Informatie

Werkwijze

Meld je via whatsapp, email of telefonisch bij prakijk OAK en we plannen vervolgens een gesprek in. In dat intakegesprek leer je mij en mijn manier van werken beter kennen. Samen onderzoeken we je hulpvraag en zien we of er een "klik" ontstaat. Wanneer we van beide kanten tot overeenstemming zijn gekomen tot vervolg van de gesprekken stel ik na het intaketraject en in samenspraak met jou een behandelplan op. Tijdens het traject stemmen we regelmatig af of de therapie en jouw proces nog goed verlopen en of jij goed geholpen wordt met je vraag.

De duur van een traject hangt erg af van je hulpvraag, maar over het algemeen duurt een traject zo’n 8 - 12 gesprekken.

De praktijk zit in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Groesbeekseweg 246B in Nijmegen. Met gratis parkeren, een bushalte voor de deur en een station op loopafstand is deze ruimte goed bereikbaar.

Tarieven en vergoedingen

Intake / kennismaking: €60 (incl. btw)

Sessie per uur: €87,50 (incl. btw)

EFT relatietherapie: €125 (incl. btw) per 75 minuten

  • In overleg duurt een sessie 60 of 90 minuten
  • Een afspraak afzeggen en verplaatsen mag altijd, maar dan wel uiterlijk 24 uur van tevoren. Doe je dit niet, dan ben ik genoodzaakt om de helft van het tarief in rekening te brengen.  
  • Facturering vindt in principe maandelijks plaats (via email) en dient binnen 14 dagen overgemaakt te worden.

Doordat ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging en een koepelorganisatie kan je, naast dat je verzekerd bent van een verantwoorde en professionele behandeling, een vergoeding voor de therapie krijgen bij je zorgverzekering, afhankelijk van je aanvullende pakket. De hoogte van de vergoedingen van therapie staat meestal opgenomen in de polis onder het kopje ‘alternatieve therapie’. Een overzicht van de vergoedingen door zorgverzekeraars vind je hier

Naast zorgverzekeraars zijn werkgevers, kerkelijke- of gemeentelijke-instanties (PGB) soms bereid om bij te dragen in de kosten. 

Ben je nog student en heb je slechts een studiefinanciering? Neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Registraties

Als integratief therapeut en ik aangesloten en geregistreerd bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken:

  • Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT). Registratienummer 630.19.A
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Registratienummer 200618R
  • Groundwork (www.groundwork.nl)
RBCZ - VIT

Klachten en geschillen

Het kan voorkomen dat je ontevreden bent over het traject. Mocht dat onverhoopt het geval zijn dat hoor ik dat uiteraard het liefst graag van je zelf. Dan hoop ik de onvrede of klacht in een gesprek met je op te lossen. Komen we er samen niet uit, dan kan je beroep doen op een klachtenfunctionaris die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Je kan hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging (www.vit-therapeuten.nl).

In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie, het S.C.A.G. (www.scag.nl). Een folder daarvan ligt in de praktijkruimte.

Contact

Adres gespreksruimte
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen

Praktijk OAK - psychotherapie en coaching